De leukste speeltjes voor je hond

  • door
hondenspeelgoed kopen

Er is niet leuker dan actief te spelen met je hond, of dat de hond zelf lekker aan het spelen is. De keus is enorm wat betreft hondenspeelgoed kopen, maar grofweg is alle speelgoed onder te verdelen in vier groepen. Speelgoed om aan te trekken of mee te stoeien, bijtspeelgoed, intelligentiespellen waarmee je de hersenen stimuleert van de hond of speeltjes om mee te apporteren. Wat voor speelgoed je kunt kopen voor je hond ligt een beetje aan de activiteit van je hond, een hond die graag rent maak je niet blij met een speeltje om op te bijten bijvoorbeeld.

hondenspeelgoed kopen

Speelgoed selecteren

Zoals eerder gezegd kies je speelgoed aan de hand van de activiteit van de hond. Een speeltje wat de hond terug moet brengen vinden veel honden erg leuk om te doen, of een werpstok met een bal waarbij je de bal weggooit en de hond lekker los kan gaan. Op kauw en bijt gebied heb je ook veel hondenspeelgoed, speeltjes om te kauwen zijn veelal gemaakt van hard materiaal dus geschikt voor je hond. Hondenspeelgoed kopen is niet alleen leuk voor de hond, het versterkt ook de band van het baasje met de hond. 

hondenspeelgoed kopen

Natuurlijk is er niets leuker om te zien dan een gelukkige en blije hond. Honden zijn hele sociale dieren en spelen doen zij het liefst met andere honden of met het baasje. Wanneer je even tijd hebt speel dan met je hond om de band tussen jullie nog sterker te maken. Dan hebben we het over spelen met een touw, en speeltjes waarbij de hond het speelgoed terug moet brengen.