Dingen die je moet weten voordat je een Rhodesian Ridgeback aanschaft

  • door
Rhodesian Ridgeback

Als je van plan bent om een hond te gaan kopen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Denk er bijvoorbeeld over na wat voor hond het best in jouw huishouden past. Is de ideale hond voor jouw huis een grote of juist een kleine hond? Als je op zoek bent naar een relatief grote hond kan de rhodesian ridgeback zeker een aanrader zijn. Dit zijn doorgaans hele lieve vriendelijke honden die relatief rustig zijn.

Gemiddelde leeftijd

Veel mensen vinden de gemiddelde leeftijd van een bepaald hondenras een doorslaggevende factor in het uitzoeken van een hond. Dat is natuurlijk niet gek aangezien de meeste mensen een hond zo lang mogelijk in huis willen hebben. De gemiddelde leeftijd van een rhodesian ridgeback is tussen de tien en twaalf jaar. Dat is vrij oud, maar het zegt niet alles. Door je hond goed te verzorgen en het juiste voer te geven heb jij de meeste invloed op de levensduur van jouw hond. Je hebt dat natuurlijk niet volledig in de hand maar de gezondheid van de hond is het belangrijkst. 

Rhodesian Ridgeback

Is een Rhodesian Ridgeback agressief?

De rhodesian ridgeback staat bekend als een vrij agressief hondenras. Dat komt doordat dit hondenras vroeger in Afrika gebruikt werd om groot wild weg te jagen. Onder dit grote wild vallen bijvoorbeeld ook leeuwen. De hond moet dus wel waakzaam zijn en snel reageren aangezien leeuwen vele malen groter zijn dan de hond zelf. Door je hond goed op te voeden kun je er voor zorgen dat de hond zich naar jouw wensen gedraagt. Het karakter zal dan niet heel erg veranderen maar het gedrag van de hond wel.