Een dagje weg in België

  • door

Ons vertrouwde buurland is zeker de moeite waard om eens een weekend of een dag naar toe te gaan. De grote gezellige steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent kent iedereen wel maar België heeft nog veel meer te bieden dan dat. Heerlijk restaurants, meterslange winkelstraten en je hebt er ook nog eens de mogelijkheid om heerlijk uit je dak te gaan in een van de uitgaansgelegenheden. Omdat velen van ons dit jaar niet op echte zomervakantie kunnen is het best eens leuk om een weekendje België te doen. Sinds 1 juni zijn alle maatregelen weer wat versoepeld en mogen we weer lekker naar een terras of een restaurant ( op gepaste afstand ). En vanaf 1 juli zal dit mogelijk nog verder worden versoepeld. Helaas zit uitgaan er voorlopig nog niet in maar gezellig met vrienden op een terras wat drinken kan gelukkig wel weer.

Kleine steden

België kent veel pittoreske dorpjes en steden waar je je heel goed kan vermaken. Denk bijvoorbeeld aan Leuven of Turnhout. Genieten van een heerlijk drie gangen diner in Turnhout? Dat kan! Turnhout biedt een breed assortiment aan restaurants waar je gezellig aan tafel kunt schuiven en jezelf culinair kunt laten verwennen. Heb je minder tijd, maar wil je wel lekker eten? Voor een snelle snack of kleine hap kun je bij de vele Turnhoutse brasserieën en tavernes terecht. Turnhout staat wel bekend als een echte studenten stad dus wees daarop voorbereid! Mensen met een alcoholverslaving en die alcoholhulp nodig zullen hebben kunnen de velen kroegen en cafés beter overslaan. En ook in Leuven heb je erg veel leuke plekken waar je gezellig met vrienden of familie een lekker drankje kan doen. Het heeft namelijk erg veel oude marktpleinen die zijn omgetoverd tot pleinen vol met terrasjes.

Grote steden

Als je echt van plan bent om een avond te gaan stappen kan je beter gaan voor een wat grotere stad. Hier zal je de echte Belgische clubs vinden. Antwerpen is hier een voorbeeld van, van verschillende cocktailbars tot feestcafés. Voor de echte bierliefhebbers is er in Antwerpen ook een bierwandeling waar je aan kan deelnemen. Tijdens deze bierwandeling krijg je 6 verschillende bieren te proeven door heel Antwerpen. Ook zal je tussendoor lekkere hapjes krijgen en ook nog een jeneverproeverij. Ideaal voor vrijgezellenfeesten of een leuke mannenavond. Ook voor het echte uitgaan kan je goed terecht in Antwerpen. Denk hierbij aan club Roxy, club Vaag en Ampere. Voor de Nederlanders is dit nog wat onbekend maar onder het Belgische volk is dit helemaal te gek!