Het kiezen van je ponykampen

  • door

Het is een ware ervaring voor kinderen om een zomer weg te kunnen gaan naar een van de vele ponykampen. Daarom is het als ouder belangrijk dat je onderzoekt naar welk ponykamp je je kind stuurt. Met het juiste ponykamp wordt de ervaring des te beter.

Een belangrijke factor in het kiezen van het juiste ponykamp is door te vragen aan uw kind of ze dit echter wel willen. Want een ponykamp kan betekenen dat je kind een overnachting maakt. Afhankelijk hiervan en uw voorkeuren kunt u op zoek gaan naar een geschikt ponykamp.

Begin niet te laat met zoeken naar het juiste ponykamp voor je kind. Wanneer u te laat begint met de zoektocht kan het zijn dat meeste ponykampen al vol zitten, waardoor u misschien niet het juiste ponykamp kan vinden voor uw kind. Er zijn een aantal dingen om te overwegen tijdens het zoeken naar een ponykamp voor je kind.

  • Blijven de paarden het gehele jaar actief? Dit is een belangrijke vraag tijdens het zoeken naar een ponykamp, omdat een paard dat niet het gehele jaar actief blijft een ander soort paard is dan een paard dat het gehele jaar actief bezig is. Daarnaast kan het ook zijn dat zij paarden inhuren, daarom is het ook een goede vraag of de stal zelf paarden onderhoud of niet. Paarden kunnen nerveus worden in een onbekende omgeving.
  • Wanneer de stal zelf paarden onderhoud vertelt dat ook iets over de stal. Meeste stallen met eigen paarden hebben hart voor hun zaak en daarom kan je tijdens een ponykamp ook honderd procent inzet verwachten. Ponykampen die paarden leasen hebben niet dezelfde betrokkenheid dan een stal die paarden zelf onderhoud en daarom zullen zij participanten ook goed opleiden betreft het verzorgen, onderhouden en de omgang van paarden.

Dit zijn maar een aantal punten waar rekening mee gehouden worden. Denk bijvoorbeeld ook aan het aantal fulltimers en parttimers dat een stal heeft. Of het veiligheidsdossier van de stal zelf. OriĆ«nteer je goed op het ponykamp voordat je een keuze maakt  (Bron: de burght).