Makkelijk besparen op internet

  • door

Bent u opzoek naar een nieuwe provider omdat uw oude te duur was? Een uitgebreid internet pakket hoeft niet duur te zijn, het is gewoon een kwestie van het vinden wat bij u past en wat daaronder het goedkoopste is. Zo zijn er veel verschillende vergelijkingswebsites die u daarbij kunnen helpen, maar als dat niet genoeg is dan hebben we nog een aantal tips voor u over hoe u makkelijk kunt besparen op uw internetabonnement. 

Welk niveau heeft u nodig. 

Er zijn verschillende niveaus van hoe zwaar u het internet wil. Zo is er licht, medium en zwaar. Het is van belang dat u gaat kijken naar wat u minimaal en maximaal nodig heeft, want teveel betalen voor iets wat u niet gebruikt is natuurlijk zonde. De lichte gradatie heeft u nodig wanneer u alleen maar kijkt naar basiszenders, weinig internet gebruikt en nauwelijks beld. Wanneer u iets meer van dit gebruikt kunt u voor de medium gaan. Wat de meeste mensen vaak doen en wanneer u van uzelf weet dat u meer als gemiddeld gebruikt, dan kan u kiezen voor de zwaarste gradatie. 

Televisie, internet en bellen allemaal bij 1 provider.

Elke provider heeft wel een alles in een pakket waarbij vaak korting wordt berekend als u alles in een neemt in plaats van apart. Zo heeft u alles makkelijk op een factuur en betaald u ook maar een keer verzend,  administratie – installatiekosten. 

ADSL, VDSL, kabel of glasvezel 

Dit zijn 4 verschillende verbindingen die ervoor zorgen dat je kunt internetten, bellen en tv kijken. De verschillen zitten hem in de prijs, beschikbaarheid en snelheid. De goedkoopste variant is vaak de ADSL verbinding. Deze is wel minder snel en niet overal in Nederland beschikbaar. Je kunt kijken of die op jou adres beschikbaar is met een snelle postcodecheck. De VDSL is vaak wel iets sneller en een klein beetje duurder, maar ook niet overal beschikbaar. U kunt dit ook checken met de postcodecheck. Dan is de opvolger daarvan de kabelverbinding. Deze verbinding is eigenlijk altijd snel genoeg als u het maar niet overbelast. Deze is ook weer een stapje duurder en wel overal beschikbaar. 

Dan hebben we nog de glasvezelverbinding dit is de nieuwste variant onder de verschillende verbindingen. Deze verbinding is duurzaam en werkt op super hoge snelheden. Dit komt door het materiaal van de kabel. De kabel bestaat uit kleine vezels gemaakt van glas waardoorheen er laserlicht getransporteerd wordt. Deze verbinding is wel een stuk duurder, maar is zeker voor de toekomst een goede verbinding. Zeker voor een internet abonnement.