Wildrasters Perfect Alternatief voor Hek of Poort

  • door

Het beschermen van onze fauna is erg belangrijk. Vaak beseffen mensen niet hoe belangrijk het is om natuur over te houden binnen de samenleving waarin wij leven. Overal worden wegen aangelegd en gaan stukjes natuur verloren, dit heeft natuurlijk ook grote gevolgen voor de fauna. Een dier heeft geen verstand van wegen en auto’s en denkt soms zomaar te kunnen oversteken. De dieren raken vaak zwaar gewond en per jaar overlijden er ongeveer twee mensen door een aanrijding met wild. In 2013 bedroeg de materiële schade ruim 16 miljoen euro. Er wordt al veel gebruikt gemaakt van hekken en poorten, maar soms is dit niet mogelijk, in dat geval zijn wildrasters een perfect alternatief.

Waarom Wildrasters Gebruiken

Er is een verschil tussen vee en wildrasters. Wildrasters maken gebruik van plaatstaal en een veeraster maakt gebruik van rondstaal. Dit is omdat hoeven van wild kleiner zijn en een andere vorm hebben. Wildrasters worden gebruikt voor het tegenhouden van verschillende soorten wild, voornamelijk edelherten, wilde zwijnen, reeën en damherten. Door deze aan te leggen naast wegen zal je deze dieren scheiden van het verkeer. Zo blijft de fauna intact en kunnen mensen veilig de wegen gebruiken.

Waar zijn ze van Gemaakt en Oplossingen

De wildrasters zijn gemaakt van staal en beton. Vaak kan er ook gekozen worden voor roosters die geschikt zijn voor licht of zwaar verkeer. De roosters zijn thermisch verzinkt, ook is het belangrijk om te weten dat ze moeten voldoen aan de NEN-normen. De betonbakken moeten voldoen aan het KOMO-Keurmerk. Ook kun je wildrasters kopen die over een faunatap beschikken, amfibieën en reptielen kunnen op die manier altijd hun weg terug vinden wanneer zij onder het rooster terecht komen. Dit is natuurlijk niet een onbelangrijk iets, want een oplossing moet nooit een ander probleem veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *